Повече за газовите инжекциони
газов инжекцион с 3 години гаранция

0898/ 663 906

Или пиши на dns_autogas@abv.bg
За въпроси и консултации?
Обади се Сега!
 

Информация

Полезна информация за газовите инжекциони

Инжекционите се наложиха на пазара и лека полека оставят в историята карбураторите в горивната уредба при модерните бензинови двигатели. Характерното за инжекционите е, че електронният им блок управлява цялата система. По-новите модели инжекцион не подлежат на никакви настройки и регулиране защото в тях електронният блок управляава самостоятелно качеството на сместта и оборотите, както и други параметри на инжекциона. Опитите за регулиране от шофйора на инжекциона могат да бъдат сериозни и дори фатални за системата. Някои от моделите инжекциони са отворени за регулиране и настройки, на качеството на сместа и оборотите и това са по старите (първите модели инжекцион).

По всяко време газовият инжекцион може да бъде превключен на режим "бензин", като това е придружено със звуков сигнал и на практика след монтажа на газовия инжекцион оборудвате автомобила си с две независими горивни системи и оптимален контрол върху тях. Освен това газовия инжекцион следи и сгнализира за нивото на газта в бутилката чрез светлинния датчик, намиращ се на ключа за превключване. При газовия инжекцион за разлика от стандартните газови уредби не се отделя миризма на газ. Повечето модели газов инжекцион имат опция за аварийно запалване директно на газ, но е препоръчително да се използва само за запалване при отказ на безиновата система.

Поддържката на газов инжекцион не е сложна, основното нещо е профилактиката на бензиновата помпа на инжекциона. Дори автомобила да върви идеално на автогаз, не трябва да се занемарява бензиновата система на колата и от време навреме трябва автомобила да бъде управляван на бензинов режим. Проблема идва от там, че бензинът играе не голяма но съществена роля в смазването на инжекционната помпа и при тоталното изсъхване на резервоара помпата се затормозява и води до неизправности. Друга важна част от поддръжката на газов инжекцион е използването на безоловен бензин, прецезирано октаново число за автомобила ви. Освен качеството на бензина трябва да обърнете внимание на навременната смяна на горивния и въздушния филтър на автомобила. При ненавременна смяна на въздушния филтър, може да се повиши разхода на газ в птъти повече от повишаването при бензина.

Газовия инжекцион не променя реда на впръскване на отделните цилиндри също така не променя и точността на дозиране на газта защото системата е еднаква с тази на бензиновият инжекцион.

За да предизвика последователно фазово електронно впръскване на газ, газовия инжекцион конвертира импулсите на инжекторите за бензина в командващ сигнал към дюзите на газта. Газовия инжекцион е микропроцесорна газова система контролираща работата на бензиновия инжекцион на моторното превозно средство. Премереното впръскване на гориво от своя страна е причината за ниския разход.


Колко спестявате рентабилност

Колко е разхода Ви на бензин в литри:

Колко е цената на литър бензин в лева:

Колко е цената на литър газ в лева:

За колко километра да изчисли:


ПромоцииПромоция на газов инжекцион

Газов инжекцион с монтаж по Евро стандарт
890 лв.


КонтактиКонтакти

За запитвания и консултации:
0898 663 906

Пишете също чрез контактната форма
или на email:
dns_autogas@abv.bg